Headerbild

Kategorier

Mygg

2008-06-20

Jag och Lia var ute med Prins Bertil(Pertil, Hannas anm.) på en trevlig liten tur men vagnen i berget i veckan. Det var varmt, soligt, härligt och hela Murkisträsks gäng av mygg verkade ha valt samma sväng som oss. Jag vevade med armarna knockade säker

Kom på att jag måste göra hemmagjort myggmedel att komplettera det inköpta med. Johanna H har gett mig det hemliga receptet för att mota alla mygg stora som små.

Blandade det hela hemma idag. Smälta det, pressa det och glöm inte det. Bra tror jag att det blev och effektivt vet jag att det är. Fick en varning från Johanna första gången jag skulle göra myggmotaren att inte göra det inne för det luktar som tusan och sätter sig visst i väggarna???

Håller till i garaget med röran och njuter när jag tänker på alla myggfria stunder som kommer med denna något illaluktande sak. Passa er alla mygg och andra saker som gärna vill bitas, nu är vi utrustade.

Skulle dock få ut det hela till stallet och det hade inte stelnat och jag litade inte på locket som höll ihop det hela så jag körde så sakta som bilen bara kan gå genom hela byn för att inte spilla ut något av myggmotaren i vår ganska myggfria bil… Gick fint och nu är det bara att kleta på våra hästar när vi ska ut på tur. 

Hästarna har börjat gå på betet lite kortare stunder under dagen, sommaren är här. Släppet i sommarhagen var väldigt odramatiskt och vi måste ha väldigt hungriga hästar för det var inte många som rörde en fena. Känns väldigt bra med hästar som funkar så bra ihop.  

Så sommaren har börjat och det fina myggmedlet finns i stallet, nu är det bara att njuta av resten. 

/anna.

Adress

Murkisträsk 19 962 94 Vuollerim

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@vuollerimsridklubb.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Våra fantastiska sponsorer som stöttar oss på olika sätt