Headerbild

Kategorier

Vi har hälsat på i Jokkmokk i helgen

2009-10-20

Klubbtävling i Jokkmokk i helgen. Spännande biltur och en än mer spännande tävling, vad kan man mer begära?!

På söndagen lastades Alma, Tjorven, Fabbi och Fröding för färd till grannklubben Jokkmokk. Dit skulle de små hästarna och deras ryttare på hopptävling.

 

Bilfärden från stallet och ut ur Vuollerim gick i puckelpistens tecken. Har nog aldrig ens kört på en grusväg som är så guppig. Något har skett någonstans mellan det att snön föll och började smälta och väghyveln antagligen har kört någon vända. Det är gupp på gupp på gupp. Att köra bil där utan transport är rätt ok med hästarna fick antagligen en fin uppvärmning redan där. Hanna konstaterade dock att folk säkert betalar dyra pengar för att deras hästar ska få stå på ett sånt där skakband eller kanske vibrationsband och det fick ju våra hästar nästan gratis. Skaka lös knäna på dom sa hon, det är nog bra.

 

Väl ute ur puckelpisten ringde Rosie från Jokkmokk och sa att det regnade där och var blixthalka. Jajja vi var redan på väg och där vi körde för tillfälletlyste solen. Vid det här lagen hade Jokkmokkarna redan börjat slå vad om vi skulle våga komma. Tuffa eller kanske snarare dumdristiga som vi var så tågade vi på. Första transporten liksom kanade förbi infarten till ridklubben i Jokkmokk. Jag som ju har en BMW :-) hade såklart inga problem med halkan, host. När vi stannande på stallpanen och bambi klev ur bilen så fick vi en klar bild av hur halkigt det var.

 

Tjejerna och hästarna var så duktiga och tävlingen väligt lagom för att lära sig massa bra saker och samtidigt få chansen att verkligen rida fort för att ha chansen att vinna. Perfekt. Kanonrolig tävling blev det.

 

Hemfärden gick fint och vi avslutade med stora skaket igen, nästan som en vända på spa.

 

Hejhopp.

Nästa vecka är det höstlov. Uthyrning och hoppträning.

 

anna

Adress

Murkisträsk 19 962 94 Vuollerim

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@vuollerimsridklubb.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Våra fantastiska sponsorer som stöttar oss på olika sätt