Headerbild

Kategorier

Hovslagaren och nostalgi

2010-03-04

Jepp hovslagaren var här och fixade på hästarnas hovar. Snyggt blev det. Tänkte tillbaka och blev lite nostalgisk.

Han hade hört att jag slagit mig in på hovslagarbanan jag med. Hmmm jag kom ihåg att varna honom för Prinsens hov där jag lekt hovslagare eftersom det finns stor skärrisk när man är där med handen. Jaha vad gjorde ni då? Inte var ni väl i djupsnön och lekte? Va, är han synsk också?! Kan väl vara så att det är där dom brukar slitas av, huvet på spiken. Fast han troligen skrattar gott åt min skoning så är jag fortfarande rätt nöjd över att den suttit kvar.

 

I veckan är det sportlov. Tolkning var på schemat i onsdags. Det är roligt när det händer saker på ridklubben och kanonroligt när det lockar även dom som kanske inte är så mycket i stallet i vanliga fall.  Början av veckan bjöd väl inte på det bästa vädret men jag hörde att det var kanonväder under tolkningen.

 

Jag blev rätt nostalgisk en kväll när jag funderade på hästarna som stod i stallet i Vuollerim när ridklubben låg där. Det måste vara länge sen för jag har vissa problem att komma ihåg vilka hästar det var... Tänkte lägga upp lite bilder från tiden som var från stallet i Vuollerim under pudelfrissorna, jockeyhjälmarna och vojlokarnas era. Ska leta reda på lite bilder och sen får vi se. Så bra vi har det nu med ridbana, ridhus, äng för bete, vattenspilta och klubbhus. Det tål att tänka på för det glömmer man lätt bort ibland.

 

Den lilla vita ponnyn hette Charm (min ponny) och står i en av dom galma hagarna i murkisträsk där alla hagar var olika färger och alla hästar olika färgpluttar på så sätt kunde man se vilken häst som skulle i vilken hage. Färggrant var det.

 

Hejhopp

Adress

Murkisträsk 19 962 94 Vuollerim

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@vuollerimsridklubb.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Våra fantastiska sponsorer som stöttar oss på olika sätt