Headerbild

Kategorier

R.I.P Pelle

2010-04-13

Så har den mest vinstrika och snillrika lilla ponny på ridklubben somnat in. Lejsme Per född 1990 ägd av familjen Karlsson fick somna in efter envisa återkommande hältor.

Jag har nog sällan varit med om en ponny med så mycket eget hittipå som Pelle Karlsson. Jag har sett honom jaga Tjorven med en pinne som han höll i munnen och piskade henne i baken lite nu och då så hon skutta runt i underhållande takt. När pinnen var borta så tog han bajs som fanns i hagen och släppte lortarna på en inte ont anande Tjorven som natutligtvis blev rätt förvånad och skuttade iväg. Sen knallade han efter henne och hade ett eget litet bajskrig mot henne. Jag är helt säker på att han skrattade. Prins Bertil släpade han retfullt funt i grimman utan att Prinsen hade en möjlighet att göra annat än att följa Pelles minsta vink.

 

Han hoppade också som få andra ponnyer klarar av. Hans boxvägg är nog den som har varit mest fylld av priser. En imponerande liten travare. Vinster i LA vet jag att han har den lille. En liten sån där speedkula så snart något ställt ett hinder framför nosen. Pelle var nog en sån där ponny som alla hopptjejer och killar som drömmer om en egen hoppkanon skulle ha velat ha, nån att lära sig med. 

 

Någon dressyr stjärna kanske han aldrig var men vem behöver vara det när man kan hoppa som en kung.

 

Jag har förresten sett honom glad i hågen satsa på en jätte oxer som fanns på ridbanan när Sara hade planer på att få ner honom till trav för att höra vad tränaren sa. Att dessutom tränaren stod mitt framför oxern verkade inte Pelle bry sig mycke i, han fick väl flytta på sig gubben. Sara lyckades i sista minuten få kontakt med Pelle och få honom att inse att dom inte skulle hoppa jättehindret. Tränaren som tycker om hoppande ponnysar väldigt mycket tyckte det hela var jätte kul. Hahaha han tänkte hoppa, den jäveln han tänkte hoppa sa han mycket nöjt. Oxern var JÄTTE stor...

 

Han kommer att vara saknad Pelle Karlsson men det är inte mycket man kan göra mot onda ben.

 

Hoppa högt däruppe på ängarna och jävlas bara lite sådär lagomt med de andra Pelle Karlsson

Adress

Murkisträsk 19 962 94 Vuollerim

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@vuollerimsridklubb.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Våra fantastiska sponsorer som stöttar oss på olika sätt