Headerbild

Kategorier

Hästhjälp vid mockning, sådär bra

2010-07-27

Ja vi mockar ju ridhuset som är ligghall varje dag. Jag hade idag turen att mocka när alla hästarna var inne i ridhuset.

Hannas två stjärnor kom genast och hjälpte till med mockningen. Det är inte helt lätt att mocka när man har en hel flock runt skottkärran. Om dom sen bara skulle stå och glo på arbetet så skulle det nog gå rätt smidigt. Men nä. En tuggar på grepen en på kärran sen gör dom det så ivigt så att Fröding genast måste kolla vad som händer och med honom kommer Hobbit. Då blir det för trångt kring kärran och flickorna ska flytta sig i hög fart kring väggen och där mockar jag. Tur jag inte är ett dyft rädd för hästar tänkte jag när dom kom dundrande.

 

Så skulle jag flytta kärran till nästa högsamling och då på något underligt sätt har Märta sin näsa precis där mockardelen av grepen är så hon får en av "pinnarna" i näsan och det uppskattas inte såklart. Hej och hå full fart.

 

Tänkte att  jag skulle fylla ena badkaret på vägen ut. Det ena gjorde jag så fint igår och skurade ut, men vad, det badkaret är helt tomt. Nån har lekt undervattenshäst och hittat lilla snöret till pluggen och lekt lite, jag tyckte det var blött kring badkaren. Då måste jag fylla det badkaret igen och städa ur det andra också för det är rätt äckligt. För undervattensleken har jag en själigen misstänkt. En av Hannas hästar ligger högt på den listan. Hon har ett fint litet nätt huvud ljusare än den andra något äldre och klurigare och hennes namn börjar med E. Vill ju inte peka ut någon som ligist i stallet såklart men....

 

Prisade vattnet och brandslangen dock och hurrade över att jag inte var tvungen springa med 45 hinkar till badkaren. Hästarna har vatten och imorgon ska jag störa dom på morgonen och plocka in dom i väntan på vår fantastiska hovslagare :)

 

Hejs

Adress

Murkisträsk 19 962 94 Vuollerim

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: info@vuollerimsridklubb.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Våra fantastiska sponsorer som stöttar oss på olika sätt